CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI
la Barcelona

Actualitatea misiunii

Consulatul la tine acasă prin www.econsulat.ro

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Spania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie.

Orice serviciu consular poate fi obținut în doar trei pași:

  1. Alegi serviciul consular de care ai nevoie și completezi datele cerute.
  2. După ce cererea a fost verificată de consulat că este completă, alegi ziua și ora la care să te prezinți la sediul consulatului.
  3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.

Folosirea ghișeului consular virtual de pe www.econsulat.ro înseamnă evitarea timpilor de așteptare, rezolvarea rapidă a serviciului consular și eliminarea riscului de a te prezenta la consulat fără a avea la tine toate documentele necesare.

Serviciul www.econsulat.ro este deja disponibil, iar începând cu 23 ianuarie a.c., consulatele românești din Spania vor desfășura activitatea consulară numai în baza programării prealabile.

Doar pentru cazuri excepționale, se acceptă solicitări de programări transmise şi la adresele de email:

Secţia Consulară a Ambasadei României la Madrid - madrid.programari@mae.ro

Consulatul General al României la Barcelona - barcelona.programari@mae.ro

Consulatul General al României la Sevilla - sevilla.programari@mae.ro

Consulatul General al României la Bilbao - bilbao.programari@mae.ro

Consulatul al României la Castellón de la Plana - castellon.programari@mae.ro

Consulatul României la Zaragoza - zaragoza.programari@mae.ro

Consulatul României la Ciudad Real - ciudadreal.programari@mae.ro

Viceconsulatul României la Almería - almeria.programari@mae.ro

 

Fii isteț! Economisește timp! Programează-te prin www.econsulat.ro!

 

PROGRAMĂRILE pentru serviciile consulare sunt GRATUITE!

Nu apelați la serviciile unor persoane sau societăți de consultanță care pretind a fi colaboratori ai oficiilor consulare. Puteți fi victime ale infracțiunii de înșelăciune. Ambasada României la Madrid si oficiile consulare din Spania nu își asumă nicio responsabilitate pentru plățile și serviciile solicitate sau efectuate în afara acestora.

Având în vedere actualul context de securitate și menţinerea nivelului ridicat de alertă de către autorități, accesul în sediile oficiilor consulare va fi permis numai persoanelor care au programare (efectuată prin mijloacele puse la dispoziție de oficiile consulare), în baza unui act de identitate. Sunt exceptați minorii care însoțesc sau sunt însoțiți de adulţi.

Activitatea consulară se va derula doar pe baza programărilor

18.01.2017

ATENȚIE! ATENȚIE! ATENȚIE! Vă informăm că din data de 23 ianuarie 2017, serviciile consulare vor fi procesate doar pe bază de programare, regula aplicându-se tuturor oficiIlor consulare ale…

Consulatul la tine acasă prin www.econsulat.ro

18.01.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Spania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie. Orice serviciu…

Serbarea bradului de Crăciun la școala parohială din Barcelona

24.12.2019

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, consulul general Manuel Pleșa a participat la serbarea bradului de Crăciun, organizată la școala parohială din cadrul parohiei ortodoxe din Barcelona. În fața…