CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI
la Barcelona

Home

Cuvânt de Bun Venit

Dragi vizitatori,

Vă mulţumim pentru interesul pe care-l arataţi Consulatului General al Romaniei la Barcelona consultându-i website-ul care reflectă diversitatea acţivităţilor desfăşurate de echipa noastră.

Concepând acest website am încercat, pe cât posibil, să venim în întâmpinarea aştepărilor fiecărui vizitator. Cetăţenii români sau de origine română vor putea fi la curent cu evoluţiile din relaţia româno-spaniolă, vor putea consulta informaţiile consulare, precum şi anunţuri privind evenimentele destinate comunităţii româneşti din Catalonia şi Insulele Baleare. Vizitatorii străini vor putea explora multiplele faţete ale relaţiei dintre Bucureşti şi Barcelona, fie ele referitoare la oportunităţile de afaceri în România, înscrierea la studii, viaţa culturală sau cele mai potrivite destinaţii turistice.

Echipa noastră îşi doreşte să furnizeze servicii de calitate pentru comunitatea româneasca şi să răspundă doleanţelor cetăţenilor români, cu promptitudine şi în condiţiile prevăzute de lege, cât şi să consolideze cooperarea cu partenerii noştri din Spania.

De asemenea,  intenţionăm să creăm o bază de date a românilor stabiliţi în circumscripţia consulară. În acest sens vă încurajăm să vă înregistraţi în această bază de date, asigurându-vă că informaţiile dumneavoastră personale vor fi protejate corespunzător şi vor fi utilizate doar pentru a vă fi transmise informaţii de interes pentru dumneavoastră.

Dorim ca  în următorii ani, numărul şi calitatea investiţiilor companiilor spaniole în România să crească substanţial, ca de altfel şi oportunităţile antreprenoriale ale oamenilor de afaceri români în Spania.

În măsura posibilităţilor vom sprijini iniţiativele culturale ale diferitelor organizaţii reprezentative ale comunităţii româno-spaniole.
Vizitati site-ul nostru pentru a va menţine informat cu privire la formalităţile şi procedurile consulare, cum ar fi simplificarea documentelor necesare pentru obţinerea unor documente administrative (paşapoarte biometrice sau cărţile de identitate),  pentru a fi la curent cu activităţile Consulatului General,  inclusiv culturale, ştiinţifice şi de presă, cât şi pentru a urmări activitatea diplomatică romano-spaniolă.
Nu ezitati să ne contactaţi pentru a ne împărtăşi sugestiile dumneavoastră cu privire la posibila îmbunătăţire a serviciilor Consulatului sau să ne anunţaţi asupra unor situaţii sau iniţiative ce merită atenţia noastră.
Vă asigurăm că ne dorim ca spaţiul Consulatului General al României la Barcelona  să fie pentru români un loc primitor, iar consulul general şi echipa vor fi atenţi şi receptivi la solicitările dumneavoastră.

 

 

 

Activitatea consulară se va derula doar pe baza programărilor

18.01.2017

ATENȚIE! ATENȚIE! ATENȚIE! Vă informăm că din data de 23 ianuarie 2017, serviciile consulare vor fi procesate doar pe bază de programare, regula aplicându-se tuturor oficiIlor consulare ale…

Consulatul la tine acasă prin www.econsulat.ro

18.01.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Spania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie. Orice serviciu…

Serbarea bradului de Crăciun la școala parohială din Barcelona

24.12.2019

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, consulul general Manuel Pleșa a participat la serbarea bradului de Crăciun, organizată la școala parohială din cadrul parohiei ortodoxe din Barcelona. În fața…