CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI
la Barcelona

Home

Cuvânt de Bun Venit

Dragi vizitatori,

Vă mulţumim pentru interesul pe care-l arataţi Consulatului General al Romaniei la Barcelona consultându-i website-ul care reflectă diversitatea acţivităţilor desfăşurate de echipa noastră.

Concepând acest website am încercat, pe cât posibil, să venim în întâmpinarea aştepărilor fiecărui vizitator. Cetăţenii români sau de origine română vor putea fi la curent cu evoluţiile din relaţia româno-spaniolă, vor putea consulta informaţiile consulare, precum şi anunţuri privind evenimentele destinate comunităţii româneşti din Catalonia şi Insulele Baleare. Vizitatorii străini vor putea explora multiplele faţete ale relaţiei dintre Bucureşti şi Barcelona, fie ele referitoare la oportunităţile de afaceri în România, înscrierea la studii, viaţa culturală sau cele mai potrivite destinaţii turistice.

Echipa noastră îşi doreşte să furnizeze servicii de calitate pentru comunitatea româneasca şi să răspundă doleanţelor cetăţenilor români, cu promptitudine şi în condiţiile prevăzute de lege, cât şi să consolideze cooperarea cu partenerii noştri din Spania.

De asemenea,  intenţionăm să creăm o bază de date a românilor stabiliţi în circumscripţia consulară. În acest sens vă încurajăm să vă înregistraţi în această bază de date, asigurându-vă că informaţiile dumneavoastră personale vor fi protejate corespunzător şi vor fi utilizate doar pentru a vă fi transmise informaţii de interes pentru dumneavoastră.

Dorim ca  în următorii ani, numărul şi calitatea investiţiilor companiilor spaniole în România să crească substanţial, ca de altfel şi oportunităţile antreprenoriale ale oamenilor de afaceri români în Spania.

În măsura posibilităţilor vom sprijini iniţiativele culturale ale diferitelor organizaţii reprezentative ale comunităţii româno-spaniole.
Vizitati site-ul nostru pentru a va menţine informat cu privire la formalităţile şi procedurile consulare, cum ar fi simplificarea documentelor necesare pentru obţinerea unor documente administrative (paşapoarte biometrice sau cărţile de identitate),  pentru a fi la curent cu activităţile Consulatului General,  inclusiv culturale, ştiinţifice şi de presă, cât şi pentru a urmări activitatea diplomatică romano-spaniolă.
Nu ezitati să ne contactaţi pentru a ne împărtăşi sugestiile dumneavoastră cu privire la posibila îmbunătăţire a serviciilor Consulatului sau să ne anunţaţi asupra unor situaţii sau iniţiative ce merită atenţia noastră.
Vă asigurăm că ne dorim ca spaţiul Consulatului General al României la Barcelona  să fie pentru români un loc primitor, iar consulul general şi echipa vor fi atenţi şi receptivi la solicitările dumneavoastră.

 

 

 

Program de lucru în perioada sărbătorilor de iarnă

12.12.2018

ATENȚIE:

Atragem atenția cetățenilor români aflați în circumscripțâia Consulatului General al României la Barcelona, că în zilele 27-28 decembrie 2018, respectiv 3-4 ianuarie 2019, nu se oficiază căsătorii și nu se depun jurăminte.

Consulatul la tine acasă prin www.econsulat.ro

18.01.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Spania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita toate categoriile de servicii consulare de care au nevoie. Orice serviciu consular poate fi obținut în doar trei pași: Alegi serviciul consular de care ai nevoie…

Activitatea consulară se va derula doar pe baza programărilor

18.01.2017

ATENȚIE! ATENȚIE! ATENȚIE! Vă informăm că din data de 23 ianuarie 2017, serviciile consulare vor fi procesate doar pe bază de programare, regula aplicându-se tuturor oficiIlor consulare ale României în Regatul Spaniei. În vederea solicitării și obținerii acestei programări…